50.000 ilegalnih migranata luta Milanom

Prema talijanskim medijima, muškarac, za kojeg se vjeruje da je stranac iz zemalja Magreba, sumnjivo se ponašao na ulazu u poznatu milansku katedralu na Trgu Duomo, u strogom središtu grada, kada su mu prišli zaštitari. Osumnjičeni je potom potrčao prema ulazu u katedralu i nadjačao jednog zaštitara prije nego što mu je stavio nož pod grlo i zahtijevao od njega da klekne, piše Il Giornale.

Za nekoliko trenutaka na mjesto događaja stiglo je policijsko osoblje kako bi intervenirali, pokušavajući riješiti dramatičnu situaciju. Nakon što je osumnjičenog opkolilo nekoliko policajaca, u roku od nekoliko minuta izvršeno je uhićenje.

Policija pokušava razjasniti razloge koji su ga naveli na takav kriminalni čin, na mjestu koje je najveći simbol za grad Milano i Italiju, nacionalni spomenik poznat u cijelom svijetu.

Il Giornale izvješćuje da oko 50.000 ilegalnih migranata luta milanskim ulicama. Identificiranje osumnjičenog može se pokazati vrlo teškim i opasnim s obzirom na nedostatak identifikacijskih dokumenata kod velikog broja migranata.

Političar Paolo Grimoldi iz Sjeverne Lige o trenutnom stanju u sjevernom talijanskom gradu je izjavio:

“Slažem se s izborom grada Milana”, rekao je Grimaldo „Grad je simbol propadanja, grad u neredu s gledišta javnog reda, svakodnevno s napadima i silovanjima (čak i danas su čuvara oteli nožem u Duomou), s prodavaonicama na otvorenom i s oko 50 tisuća ilegalnih migranata koji lutaju bez ikakve kontrole u gradu.”

Posljednjih godina Italiju su pogodili valovi ilegalne imigracije mediteranskim rutom kojom stotine tisuća migranata dolaze u europske zemlje. U vrijeme dok je ministar bio Salvini neželjeno useljavanje je gotovo bilo zaustavljeno, ali njegovim odlaskom stanje se vratilo na staro. Stvari su otišle tako daleko da bivšem ministru i drugom čovjeku talijanske vlade Salviniju čak žele suditi jer je sprječio da brod s ilegalnim imigrantima pristane u Italiji.

RPŽ/Narod.hr