ZDŽ: nulti stupanj tolerancije za osobe koje daju netočne podatke

ministra zdz_zdravstva

Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog stožera za praćenje novog koronavirusa ZDŽ dr. Adnan Jupić potvrdio je da je protekle noći testiranjem na Kliničkom centru u Sarajevu potvrđeno ukupno deset novih slučajeva infekcije koronavirusom COVID-19 u ovoj županiji, od čega sedam u Zenici, dva u Zavidovićima i jedan slučaj u Žepču.

U Zenici je infekcija potvrđena kod dvije osobe koje su ranije boravile u Centru za srce u Tuzli te kod pet osoba koje su rodbinski povezane s inficiranim pacijentom u Županijskoj bolnici Zenica, koji je također liječen na klinici u Tuzli.

“Osoba koja je testirana u Žepču također je bila na liječenju u Tuzli, dok dvije zaražene osobe iz Zavidovića nemaju veze s ovim klasterom, ali su povezane s jednim slučajem koji je ranije hospitaliziran u Zenici”, rekao je ministar Jupić.

Apelirao je na građane i pacijente da zdravstvenim radnicima daju točne epidemiološke podatke te prijave ako su imali kontakt sa suspektnim pacijentima jer u protivnom izravno ugrožavaju zdravstveni sustav, sebe i svoje najbliže.

“Ubuduće ćemo imati nulti stupanj tolerancije za takve osobe. Pacijenti ne trebaju strahovati da će biti uskraćeni za bilo kakav oblik zdravstvene pomoći jer naši domovi zdravlja i bolnice imaju kapacitete da odgovore potrebama svakog pacijenta, bez obzira jesu li inficirani ili ne”, zaključio je ministar zdravstva i predsjednik Kriznog stožera ZDŽ.

RPŽ/PSZDŽ