Ekstremistička organizacija Antifa priprema se za nasilne napade na policiju i političke protivnike

Njemačke sigurnosne službe objavile su da marksistički ekstremisti iz organizacije Antifa pripremaju nasilne napade na policijske službenike i političke protivnike. Upozorenja uključuju i opasnost od potencijalnih pokušaja antentata.

Pokret Antifa u Njemačkoj i 50 skupina njihovih istomišljenika širom zemlje postaju sve nasilniji, navodi se u izvješću Federalnog ureda za kriminalističku policiju i Saveznog ureda za zaštitu ustava koje je objavio magazin Focus.

Vlasti su također zabrinute zbog navoda kako su neki njemački pripadnici Antifa otputovali na sjever Sirije kako bi proveli borbenu obuku s komunističkom kurdskom milicijom (YPG).

Inače, početkom godine hamburška ustavna sutkinja našla se u fokusu javnosti zbog svojih poveznica s ekstemističkom organizacijom Antifa, budući da je održavala govore na skupovima organizacije „Rote Hilfe“ koja je klasificirana kao ekstremistička. Uz to, navedena sutkinja ima i podeblju povijest suradnje s antifašističkim nasilnicima i migrantima, koje je zastupala kao odvjetnica.

RPŽ/Narod.hr