Žepčanka zaradila kaznenu prijavu u zeničkoj bolnici

Nesvakidašnji slučaj napada na medicinsku sestru u stacionaru Kantonalne bolnice Zenica gdje se nalaze pacijenti pozitivni na koronavirus, dogodio se jučer, saznaje “Avaz”.

Naime, direktorica maglajske firme “Bontex”, koja je hospitalizirana u stacionar, napala je medicinsku sestru te grubo prekršila Kućni red, zbog čega je protiv nje podignuta krivična prijava, a o svemu je obaviještena i policija.

Ova saznanja potvrdio je za “Avaz” dr. Ednan Drljević, načelnik Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica.

Ona je trebala biti otpuštena, međutim, nije htjela napustiti stacionar, pa smo joj produžili boravak. Napala je sestru i za to postoji krivična prijava – govori Drljević.

Ističe da su joj nudili da napusti stacionar i bude pod pratnjom policije u kućnoj izolaciji, a sve zbog sukoba s osobljem i kršenjem kućnog reda, međutim, ona je to odbila.

Obećala je da će se ubuduće odgovorno ponašati i ostala je u stacionaru. Takvo nešto nisam vidio u svojoj dosadašnjoj praksi. Međutim, svakako sljedeće sedmice očekujemo njeno ozdravljenje i otpust – govori Drljević, dodajući da njeno zdravstveno stanje, inače, uopće nije ugroženo, naprotiv.

Inače, do danas je na području Zeničko-dobojskog kantona 2.626 osoba pod zdravstvenim nadzorom, a 211 ih je pozitivno na koronavirus. U stacionaru se nalazi 81 osoba, dok ih je 20 hospitalizirano na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica, a dobre vijesti su da nema životno ugroženih niti osoba koje su na respiratoru.