VIDEO: Zaraženi koronavirusom u izolaciji zeničkog stacionara zaigrali kolo

Osobe zaražene koronavirusom s blagim simptomima smještene u izolaciji u zeničkom stacionaru dio slobodnog vremena ispunile su zaigravši kolo.

Da je bh. građanima uvijek do veselja, pokazuje i snimka objavljena na društvenoj mreži Facebook, na kojoj nekoliko osoba u izolatoriju zeničkog stacionara držeći se za ruke igra kolo, izvijestio je portal Klix.ba.

U izolaciji zeničkog stacionara trenutačno je smješteno 59 osoba zaraženih koronavirusom te se uglavnom radi o osobama koje imaju blage ili nemaju uopće simptome, ali je testiranjem potvrđeno da su zaraženi.

S obzirom na to da vrijeme uglavnom provode u svojim sobama, čekajući testiranja i negativne rezultate kako bi završili s izolacijom i vratili se svojim kućama, ideja da vrijeme ispune nekim aktivnostima, sudeći prema snimci, ne nedostaje.

Radost, glazba, smijeh i kolo ispunili su dio jednog od teških dana u izolaciji tijekom kojih su zaraženi odvojeni od svojih članova obitelji.

Na području Zeničko-dobojske županije zaraženo je 239 osoba i to najviše iz Maglaja, a osim u izolaciji zeničkog stacionara, gdje se nalazi 59 osoba, na infektivnom odjelu Županijske bolnice Zenica s težim simptomima nalazi se 15 osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom na području Zeničko-dobojske županije nalazi se 3.125 osoba.

RPŽ/Klix.ba/Dnevnik.ba