Škoro predstavio koaliciju: ‘Još uvijek pregovaramo s Mostom’

Predsjednik Domovinskoga pokreta Miroslav Škoro i predstavnici Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović i Marijan Pavliček, te Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a održali su konferenciju za medije  o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore.

– S velikim zadovoljstvom mogu reći da smo nakon sporazuma s Blokom za Hrvatsku postigli i sporazum s Hrvatskim suverenistima o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. Neizmjerno smo zadovoljni tim. Postoji želja da se pridruže svi koji žele promjenu Hrvatskoj – kazao je Škoro.

– Kada smo prije godinu dana razgovarali s predsjedničkim kandidatom Miroslavom Škorom razgovarali smo o programima, usuglasili smo se i razgovarali smo  o parlamentarnim izborima.

Bilo je logično da ćemo na tragu zajedništva koje smo dogovorili nastaviti u istom tonu. Hrvatska traži od nas da budemo svi zajedno i da ponudimo jednu političku alternativu.

Suverenisti s Domovinskim pokretom i ostalim partnerima bit će alternativa – kazao je Zekanović.

– Htio bih izraziti zadovoljstvo što smo potpisali ovaj koalicijski sporazum. Građanima se nudi politička opcija koja će biti alternativa lijevim i desnim političkim elitama.

Hrvatski građani će nakon dugo godina moći glasati za nekoga, a ne protiv nekoga – kazao je Pavliček.

– Hrvatska već dugo čeka stvarne političke promjene, ne možemo ih očekivati od HDZ-a i SDP-a i zato je važno da budemo svi zajedno za Hrvatsku – kazao je Ilčić.

– Definitivno ćemo potpisati još jedan sporazum, ja se nadam i dva, možda i tri. Nisam pritom mislio na MOST. Nismo zapeli, pregovori se vode jer u slučaju MOST-a je situacija takva da su oni parlamentarna stranka s 10 saborskih zastupnika. Moramo postići sveobuhvatniji dogovor – kazao je Škoro.

– Pregovori su proces i tom procesu s nekima ide brže, s nekima sporije. To su kvantitativi, ne kvalitativni problemi – kazao je.

– Kako su pregovori u tijeku nije dobro da otkrivam detalje. Ostavio bih onima koji špekuliraju i pišu neka dalje gledaju u kristalne kugle.

Razgovaramo sa svima kojima je dosta duopola HDZ-a i SDP-a i koji bi htjeli napraviti nužne reforme. To nije floskula – kazao je Škoro.

Komentirao je i situaciju s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

– Gospodin Penava mora razriješiti formalno-pravni status u stranci u kojoj se nalazi. Dok se to ne dogodi ne bih ništa komentirao. Mislim da će ispoštovati hodogram koji je nužan u tom slučaju – kazao je Škoro.

– Svim ljudima koji žele staviti interes države ispred osobnog interesa su otvorena vrata. Svima kojima je dosta žetončića, pretrčavanja, neprincipijelnih koalicija – kazao je Škoro.

Kazao je i da je razgovarao s Ninom Raspudićem i da se on mora odlučiti hoće li se baviti politikom.

– Ako se odluči na to bit će dobrodošao – kazao je Škoro.

Na pitanje jesu li Tomislav Karamarko i Bruna Esih partneri ili konkurencija, Škoro ni to nije htio komentirati, ali je otvoren za suradnju.

– Svima su otvorena vrata, svima koji žele staviti interese Hrvatske ispred svojih, svi kojima je dosta žetončića i duopola – rekao je Škoro. Pričao je i o Vedranu Mlikoti i Željku Pervanu te dodao kako bi volio da oni “napuste svoja zanimanja” i upuste se zajedno s njime u politiku.

– Mlikota je više napravio za kulturu nego ministarstvo kulture – rekao je. Poručio je da mu je svejedno na kojoj će poziciji biti ako dođe na vlast, već da su bitne samo promjene.

Na pitanje bi li otišao iz Okučana kao što je to napravio predsjednik Milanović, Škoro kaže: – Ni za Boga. Nikada ni te insignije ne bih zabranio – rekao je.

O tome na kojoj funkciji bi bio da formira Vladu, kaže kako će biti ono što će se dogovoriti.

– Smatram da se treba boriti za to da danas sutra živimo u zemlji u kojoj treba biti nagrađen za svoj rad – ističe.

RPŽ/Jutarnji list/24 sata