ZDŽ: Nastava u osnovnim i srednjim školama završit će se online

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZDŽ Spahija Kozlić sa suradnicima, pomoćnicom ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i odgoj i obrazovanje odraslih Bernadetom Galijašević i ravnateljicom Pedagoškog zavoda Aidom Salkić, održao je u petak sastanak s predstavnicima sindikata obrazovanja u ovoj županiji, Selvedinom Šatorovićem i Đevadom Hadžićem.

Tema radno-konzultativnog sastanka su bila aktualna pitanja vezana za realizaciju konzultativne nastave uz primjenu informatičko-komunikacijskih tehnologija u školama na području ZDŽ, provođenje maturskih i završnih ispita i završetak nastavne 2019/20. godine te upis u prve razrede osnovne i srednje škole u narednoj školskoj godini u okolnostima pandemije koronavirusa COVID-19.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo realizacijom konzultativne nastave i izrazili zahvalnost upravama škola i nastavnicima, učenicima i roditeljima što su i u okolnostima pandemije, ograničene mogućnosti kretanja i komunikacije, kao i skromne materijalno-tehničke opremljenosti, pokazali visok stupanj  odgovornosti, predanosti i kreativnosti u realizaciji svojih školskih i radnih obveza, ističući značaj suradnje ovog ministarstva i prosvjetnih sindikata.

Usuglašeno je da se 2019./20. školska godina završi online, uz primjenu informatičko-komunikacijskih tehnologija, a naknadno će biti usuglašen model dostave svjedočanstava te upisa u osnovne i srednje škole.

“Aktivnosti u školama vezane za završetak tekuće, odnosno početak naredne školske godine, bit će vođene od strane Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, a u procesu donošenja odluka bit će konzultirani sindikati i aktivi ravnatelja te uvažavane preporuke Kriznog stožera  Ministarstva zdravstva”, rekao je nakon sastanka ministar Kozlić.

RPŽ/Press služba ZDŽ