‘Poginuo’ prije četiri godine, naplatio osiguranje, pa se živ i zdrav ‘ukazao’ u Njemačkoj

Hannick Kamba (33) nekadašnji je bek njemačkog Schalkea. Nogometaš iz Konga prošao je omladinsku školu ‘rudara’, suigrač mu je tada bio i Manuel Neuer, no neku veću i uspješniju karijeru Kamba nije ostvario. U tome ga je 2016. godine zaustavila smrt, poginuo je u rodnom Kongu u prometnoj nesreći…

Od Hannicka Kambe tada su se opraštali biranim riječima, svi su oplakivali njegov prerani odlazak. No, čini se kako je Kamba uspio prevariti redom baš sve.

Naime, njemački Bild donosi priču kako je Kamba živ i zdrav, a cijela ‘operacija’ oko njegove navodne pogibije bila je sjajno izrežirana kako bi njegova obitelj dobila milijunsku odštetu!

Da, Kamba je tog ljeta 2016. godine navodno bio na odmoru u rodnom Kongu i tamo je – barem se tako do jučer mislilo – poginuo u prometnoj nesreći. Navodno je stradao jureći na svom novom motoru. Lokalne novine objavile su dirljivu priču, brojne osmrtnice ožalošćene obitelji i prijatelja, našle su se tu i fotografije s Kambinog ispraćaja…

No, nakon što je njegova žena oplakala prerani odlazak svog Hannicka, krenula je prava ‘akcija’. Uplakana je udovica od osiguranja dobila čak šest milijuna eura odštete jer je nekadašnji nogometaš Schalkea imao policu osiguranja u kojoj je stajala klauzula o premiji za smrt u prometnoj nesreći!

Kambina smrt očigledno je sjajno izrežirana u Kongu i baš zato osiguravajuća kuća nije mogla provjeriti sve detalje nesreće u kojoj je ‘stradao’. Sve što su uspjeli dobili jest udovičinu izjavu, kongoansku smrtovnicu i obavijest o sprovodu iz lokalnih novina.

I tako je pune četiri godine Hannick Kamba uživao u blagodatima svoje ‘tragične smrti’, sve dok sasvim slučajno nije pronađen u Njemačkoj, u Ruhrskoj oblasti, nedaleko od Gelsenkirchena gdje je – dok je igrao za Schalke – i živio.

Kao da se ništa nije ni dogodilo, Hannick Kamba je radio pod svojim pravim imenom, živio ‘normalnim’ životom nakon smrti. Zaposlio je u jednoj tvornici kemijskih proizvoda…

Sad Kambu i bivšu mu ženu – koja je za sudjelovanje u ovoj ‘akciji’ dobila 600.000 eura – čekaju optužbe za tešku prijevaru. Čini se kako je plan da on ostane u Kongu i dobije određen iznos od osiguranja propao te se Kamba početkom 2018. godine vratio u Njemačku. No, neko ga prepoznao i anonimno prijavio.

‘Optužena je za prijevaru, ali je sve te optužbe negirala. Slučaj se nastavlja i vjerujemo da smo na dobrom putu. Vjerujemo da su 2016. godine Kembu njegovi prijatelji smjestili negdje u Kongu, da su mu uzeli dokumente i nakon toga lažirali njegovu smrt kako bi dobili ogroman novac od osiguranja. Očito je da je novca nestalo jer se Kamba vratio u Njemačku’, rekla je tužiteljica Anette Milk.

RPŽ/T-portal