Hrvatski vaterpolisti i rukometaši večeras igraju polufinala europskih prvenstava

Polufinale 01_24_2020Danas je veliki dan za hrvatski sport – vaterpolisti i rukometaši igraju polufinala europskih prvenstava.

Prvi će u lov na finale od 17:30 vaterpolisti, a suparnik im je Španjolska. Rukometaši igraju protiv Norveške u 18:00. Euforija je velika naročito zbog rukometa, u kojem Hrvatska finale nije vidjeli još od Eura 2010. godine, koji se također igrao u Austriji.

Očekuje se da stadion u Stockholmu, na kojem će se igrati završnica, bude domaći teren Norveške. Zbog te činjenice, ali i podatka da su jedina stopostotna reprezentacija na ovom prvenstvu, oni su blagi favoriti rukometnih stručnjaka.

No Hrvatska je već ulaskom u polufinale nadišla sva očekivanja uoči ovog turnira. Ovo nije najjača Hrvatska u povijesti, ali Kauboje još dvije utakmice dijele od jedinog zlata koje im nedostaje.

I jedni i drugi bez poraza su stigli do polufinala. Norvežani su za nijansu bili uspješniji jer imaju svih sedam pobjeda, dok Kauboji imaju remi sa Španjolcima, istim onim kojih su se naši sljedeći protivnici jako bojali pa su, barem prema njihovim medijima, u polufinalu dobili slabijeg protivnika.

Jesu li Kauboji slabiji od Španjolaca, vidjet ćemo na terenu, a ovakvo razmišljanje Norvežana dobro će doći Lini Červaru u pripremi dvoboja. Motiva Hrvatskoj ne nedostaje, a veliku ulogu mogao bi igrati i pritisak koji je na strani Norvežana.