Belgija ima najvišu smrtnost od koronavirusa na svijetu: Zašto o tome ne pišu vodeći mediji?

Država o kojoj nitko ne priča i ne piše, a ima daleko najveći broj umrlih od koronavirusa na svijetu,  je Belgija, zemlja u kojoj je Bruxelless i središte Europske Unije. U Belgiji je broj smrtnih slučajeva na broj stanovnika od koronavirusa daleko iznad svih ostalih država, zapravo najveći na svijetu (izuzmemo li državicu San Marino), objavio je portal Narod.hr.

Dok svjetski mainstream mediji na naslovnim stranicama drže najviše Italiju i SAD, iz njima znanih razloga, o Belgiji se gotovo uopće niti ne piše. Ispred SAD-a po broju mrtvih na broj stanovnika su čak i Francuska, Velika Britanija i Španjolska, što je također manje znano. I Nizozemska, Švicarska i Irska također imaju veći broj mrtvih od SAD-a na milijun stanovnika, ali ih se uopće ne spominje.

Prema pisanju medija, stekao bi se dojam da je u SAD-u ‘nuklearni korona rat’, a u Nizozemskoj, Švicarskoj i Irskoj se ne događa ništa.

Belgija, s preko 11,4 milijuna stanovnika, ima 7.207 mrtvih osoba, što daje daleko najveću smrtnost na milijun stanovnika na svijetu – 622 osobe.  A više od polovice tih smrti bilo je u staračkim domovima.

U diplomatskim krugovima se šuška da dosadašnje skrivanje ovih zastrašujućih podataka i visoke stope smrtnosti od koronavirusa u Belgiji je bilo upravo iz razloga da se golema EU birokracija, koja prebiva u Bruxellesu, ne bi došla pod udar javnosti ili mogućnost stroge karantene.

Nedavno je te podatke javnosti prezentirao predsjednik SAD-a Donald Trump, pa je to „razljutilo“ belgijskog ministra vlade Denisa Ducarmea, koji je to nazvao “jadnim”. On smatra da ovi podaci, po kojima Belgija ima najveći broj umrlih od korone na svijetu, stvaraju negativni imidž Belgije.

Od tog trenutka počinje peglanje imidža Belgije, države u kojoj se nalazi središte Europske Unije.

Sada, nakon otkrivanja ove zastrašujuće činjenice, plasira se u javnosti nova teza: Belgija se popela na vrh tmurne ljestvice jer su se vlasti odlučile na radikalno transparentan način prikazati smrti od koronavirusa. Tvrde da statistika uključuje vrlo detaljne analize za svaku smrt za koju se utvrdi da je povezana s virusom, pa i one za koje se sumnja da su povezane, bilo da je žrtva testiranja ili ne. Ali tako radi velika većina zapadnih zemalja.

Ostaje činjenica da sa 622 smrtna slučaja na 1 000 000 stanovnika, Belgija ima daleko najvišu smrtnost od koronavirusa na svijetu, ustvrdio je Narod.hr.

RPŽ/Narod.hr