Aktualna Miss dijaspore postala i Miss Hrvatske

Ilok – Ivana Vasilj iz Kölna proglašena je za Miss Hrvatske, dok je Zagrepčanin Bruno Orešković Mister Hrvatske za 2009. godine na izboru ljepote, održanom na Principovcu kod Iloka, po prvi puta na kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Prva pratiteljica je Dora Markotić, 17–godišnja učenica iz Varaždina, druga pratiteljica je Leonarda Obradović iz Zagreba. Na korak do titule mistera ostao je Mario Anić Kremić iz Supetra, dok je drugi pratitelj 17–godišnji Riječanin Valentino Kozmić.

Aktualna Miss dijaspore, Ivana Vasilj kozmetičarka koja je rođena i živi u Kölnu, postala je tako i Miss Hrvatske čime joj se u potpunosti ispunila želja da postane dio svoje zemlje. Krunu joj je predala prošlogodišnja miss Josipa Kusić, a najljepša djevojka Hrvatske otišla je iz Iloka bogatija i za Citroen C3 Picasso.

Novi Mister Hrvatske, Bruno Orešković 20–godišnji je student turističkog menadžmenta i hotelijerstva.

Ne znam tko me je prijavio na izbor, iako sam već izabran za Mistera maturanata. Mama se složila, a tata baš i nije, rekao je Bruno. Izbor Miss i Mistera Hrvatske, koji će uskoro nastupiti na izboru najljepših djevojaka i mladića, protekao je u etno–štihu, pa su i superfinalisti imali poseban zadatak pjevanja “bećaraca” koje im je zadao Željko Piperković iz Tamburaškog sastava Đeram.

Zanimljivi su bili i odgovori pobjednika na upite čitatelja medijskih sponzora, pa je tako nova miss na pitanje s kim bi radije izašla – nogomatašem ili studentom kvantne fizike odgovorila kako bi pustila njima da izaberu.

Pamet je moć, kratko je odgovorila Ivana.

Mister Bruno s milijunima koje bi eventualno osvojio na lotu, prvo bi počastio društvo putovanjem, dok bi ostatak potrošio “kad bude pametniji”.

Svi izvođači, među kojima su bili Colonia, Sandi Cenov, Jacques Houdek, Slavonia band i Sinovi ravnice, u programu koji je prenosila i HTV izvodili su pjesme u slavonskom i srijemskom štihu.

Odgovori