U subotu otvorenje Adrenalin parka na Matinskom visu

Iz Planinarskog društva Vis iz Žepča smo dobili obavijest o početku rada Adrenalin parka u subotu 30. 5. 2020. godine u 12:00 sati na Matinskom Visu. Nakon službenog otvorenja za sve posjetitelje planinari PD Vis Žepče pripremit će planinarski čaj i grah.

Adrenalinski park

“ABSOLUTE ADVENTURE POLIGON (Adrenalinski park) je kompletno proizvod članova PD ViS Žepče i plod iskustva stečena dugogodišnjim radom kroz planinrenje, gorsko spašavanje i pustolovni turizam. Park je smješten na Matinskom Visu u prekrsnom prirodnom ambijentu na 824 metra nadmorske visine u samoj blizini planinarskog doma.

To je u potpunosti novo koncipiran i osmišljen projekt članova našeg tima, prilagođen svim uzrastima i različitim stupnjevima fizičke spremnosti te novim zahtjevima tržišta. Radi se zapravo o visinskom poligonu s različitim elementima od užeta, sajli, guma i drveta.

Smješten je između borovih stabala na visinama od 4 do 5 m.

Sastoji se od 11 vježbi (elemenata) temeljenih na različitim tehnikama savladavanja prepreka i umjetne stijene.

Svi korisnici Adrenalinskog parka su opremljeni potrebnom sigurnosnom opremom (sigurnosni pojas, kaciga i dvostruka osiguravajuća veza ). Na poligonima sudionici su pričvršćeni za osiguravajuću (gornju) žicu te osigurani sigurnosnom vezom ili užetom. U slučaju da sudionici padnu, sigurnosna veza će ih zadržati od pada.

Cilj ovih vježbi je savladavanje straha, vježba ravnoteže, motorike i koncentracije. Vrlo je zabavno i potpuno sigurno. Sve vježbe se izvode pod nadzorom instruktora adrenalinskog parka. Poligon je izazovna outdoor team building aktivnost i zahtijevaju osiguranje zbog sigurnosti. Za roping poligone koristi se nekoliko različitih naziva: poligoni izazova, roping poligoni izazova, avanturni ili pustolovni parkovi, a kod nas je najpoznatiji termin adrenalinski park…” objavljeno je na fb stranici PD Vis.

RPŽ/PD Vis