Papa Franjo: “Krenimo s vjerom u Veliki tjedan”

Papa Cvjetnica_04_06_2020

“Dragi prijatelji, krenimo s vjerom u Veliki tjedan tijekom kojega Isus podnosi muku, umire i na kraju uskrsne”, potaknuo je Sveti Otac na misi u Bazilici Sv. Petra i dodao da su svi pozvani sudjelovati molitvom iz svoga doma uz pomoć medija…

“Duhovno se privijmo uz bolesne, njihove obitelji i one koji ih požrtvovno liječe; molimo, u svjetlu uskrsne vjere, za preminule. Svatko je prisutan u našem srcu, u našem sjećanju, u molitvi”, kazao je papa Franjo i zaključio: “Naučimo se od Marije unutarnjoj tišini, pogledu srca, vjeri po kojoj iz ljubavi slijedimo Isusa na križnom putu koji vodi do slave Uskrsnuća. Ona hodi s nama i podržava našu nadu”.

Na kraju euharistijskog slavlja u Bazilici Rimski je biskup uputio pozdrav svima koji su ga pratili putem sredstava društvenog priopćivanja.

Svoje je misli posebice upravio prema mladima širom svijeta, koji danas na biskupijskoj razini obilježavaju Svjetski dan mladih.

Skupina predstavnika panamske katoličke mladeži trebala je danas predati hodočasnički križ mladima iz Lisabona, portugalske prijestolnice u kojoj bi se 2022. trebao održati Svjetski susret mladih, javlja Vatican news.

Ta je gesta odgođena za nedjelju Krista Kralja, odnosno za 22. studenog.

“U iščekivanju tog trenutka, pozivam vas mlade da njegujete i svjedočite nadu, velikodušnost i solidarnost koje su nam svima potrebne u ovom teškom vremenu”, poručio je papa Franjo te napomenuo da se 6. travnja, obilježava Svjetski dan sporta za mir i razvoj, koji su 2013. utemeljili Ujedinjeni narodi.

Inače, na taj su datum 1896. u Ateni otvorene prve Olimpijske igre modernog doba. Primijetivši da su posljednjih dana obustavljena mnoga događanja, Papa je istaknuo da ipak na vidjelo izlaze najbolji plodovi sporta, odnosno izdržljivost, timski duh i davanje najboljega od sebe. 

RPŽ / Nedjelja.ba