Globarica: Proslavljen patron župe Marije Pomoćnice kršćana

U nedjelju 24. svibnja župa Marije Pomoćnice kršćana Globarica proslavila je svoju nebesku zaštitnicu i tom prigodom svečano misno slavlje predslavio je vlč. Marko Stanušić, regens chori sarajevske prvostolnice Presvetog Srca Isusovog. U koncelebraciji je bilo 10 svećenika iz Žepačkog dekanate te drugih gostiju, izvijestio je portal Nedjelja.ba.

Riječi pozdrava i dobrodošlice predvoditelju svečanog misnog slavlja vlč. Marku Stanušiću, kolegama svećenicima, časnim sestrama, sjemeništarcima  i vjernom puku Globarice i susjednih  župa, na početku misnog slavlja uputio je vlč. Vlado Jagustin, župnik ove župe.

U prigodnoj homiliji propovjednik vlč. Stanušić se osvrnuo na ulogu i značaj Nebeske Majke, Pomoćnice kršćana u životu Crkve, životu običnog malog čovjeka, u kršćanskom svijetu, spomenuvši tradicionalni zaziv globaričkog puka svoj zaštitnici: “Gospo, Globarice, Majko Pomoćnice, budi uz nas!“           

Patron župe je i ove godine protekao u radosnu ozračju pri čemu su brojni vjernici ispunili i crkvu i dvorište.  Proslavi patrona prethodila je duhovna priprema kroz svibanjske pobožnosti, misna slavlja. Devetnicu kao i trodnevnu duhovnu pripravu i misna slavlja slavili su vlč. Vlado Jagustin, župnik župe u Globarici i fra Antun Pervan, župnik iz Osove. Župa Globarica utemeljena je 19. prosinca 1984. godine.

RPŽ/Nedjelja.ba