Preminuo glumac Dragan Nikolić

dragan gaga_nikolic

Legenda srbijanskog glumišta Dragan Gaga Nikolić preminuo je danas u 72. godini života nakon duge borbe s teškom bolešću. 

Nikolić je preminuo je jutros u bolnici u Beogradu. Dragan Nikolić je operiran u veljači 2015. godine na Klinici za digestivne bolesti Kliničkog centra. U svibnju mu se stanje pogoršalo i primljen je u Klinički centar u teškom stanju, ali su liječnici uspjeli spasiti mu život. Od tada je, uz manje prekide, bio na stalnom bolničkom liječenju. Rođen je 20. kolovoza 1943. godine u Beogradu. U 50 godina dugoj karijeri Dragan Nikolić ostvario je oko 180 uloga na filmu i televiziji, a najviše su mu ležali likovi mangupa.

Debitirao je kao vojni policajac 1964. u filmu Pravo stanje stvari Vladana Slijepčevića, a posljednji put pred kamerama se pojavio prošle godine u Montevideo, vidimo se, tumačeći predsjednika FIFA-e.

Svojom jedinstvenom glumačkom igrom, prividno bez napora, s velikom sugestivnošću i neponovljivim duhovnim šarmom udahnuo je život kultnim antiherojima među kojima su Džimi Barka, legendarni Flojd, neodoljivo simpatični Prle, šarmer Popaj, divlji Vlah-Alija, gradski vitez Urke…

– Nikolić je glumac bez koga se, poslije više od stotinu briljantno odigranih uloga, u kojima je pokazao da u njegovom izražajnom registru ima mjesta i za neznane nacionalne junake, romantične zavodnike s građanskim ili polugrađanskim pedigreom, likove sa sumnjivog vrha i nesumnjivog društvenog dna, ne može ni zamisliti domaća filmska i kazališna umjetnost – priopćio je Atelje 212.