Pojačane prometne kontrole žepačke policije od 8.do 14.kolovoza

Od 8. do 14.kolovoza stupaju na snagu pojačane mjere kontrole prometa na području naše općine. Iz žepačke policije naglašavaju da će se upotrebljavati preventivne i represivne mjere. Dakle, pripazite vozite li u skladu s prometnim pravilima ako želite zadržati vaše vozačke dozvole i novac u lisnicama. Također, ponovno je veliki val provala i krađa zapljusnuo naš kraj.

U obavijesti iz PU Žepče se naglašava da statistički podaci koji govore o uzrocima smrtnosti u sam vrh stavljaju prometne nezgode. Ističe se da statistički podaci pokazuju da je uočen trend porasta alkoholizma i vožnje pod utjecajem alkohola i na području BiH, kao i na području Žepče. “Također, izvršenom analizom utvrđena je pojava prekršaja od strane mladih vozača – početnika i vozača mlađe starosne dobi, kao i vozača bicikla s pomoćnim motorom i motociklima. Vozači upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola ili opojnih sredstava, brzinom većom od dozvoljene, pretječu na mjestima gdje je to prometnim znakovima zabranjeno, voze bicikle s pomoćnim motorom ili motocikle bez zaštitnih kaciga ili neregistrirana vozila i motocikle”, upozoravaju iz PU.

“Mladi vozači – početnici najčešće čine prekršaje tako što voze većom brzinom od dozvoljene; vožnjom poslije 23,00 sati bez nazočnosti suvozača starijeg od 25 godina koji posjeduje vozačku dozvolu i kojemu u posljednjoj godini nije izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom; vožnjom bez oznake “P” na vozilu prije isteka dvije godine (kako je to propisano Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH)”, ističe se u priopćenju iz PU Žepče.

“U cilju poboljšanja stanja sigurnosti prometa i smanjenja broja prometnih nezgoda, na području pod kontrolom PU Žepče, obavještavamo građane da ćemo od 8.kolovoza od 22 sata do 14.kolovoza do 06,00 sati organizirati pojačanu akciju kontrole sudionika u prometu kako bi preventivnim, a i represivnim mjerama, umanjili broj širenja prekršaja, a samim tim i broj prometnih nezgoda.

Također u cilju preventivnog djelovanja na smanjenju broja prometnih nezgoda na prostoru Brankovića, na magistralnoj cesti M–17, bit će početkom rujna postavljen stacionirani radarski uređaj.”

Iz PU Žepča upozoravaju i na učestale provale i krađe:

“Ovom prilikom vas obavještavamo da se u zadnje vrijeme povećao broj kaznenih djela provalnih krađa u stanove na području grada Žepča, pa vas upozoravamo: lopov vas prati, provjerava vaš telefonski broj ili vam pozvoni na vrata i navodno traži neku osobu. Ako idete iz stana ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata jer lopovi koriste te prigode i provaljuju u vaš stan….

Ako idete na godišnji odmor obavijestite o tome susjede, prijatelje koji će obratiti pozornost na vaš stan. Ako znate da su vam susjedi odsutni, a u njihovom stanu čujete iznenadnu buku, telefonirajte odmah policiji na broj 122. Ne morate se predstavljati, poziv može biti anoniman. Nemojte se ustručavati i oklijevati jer već sutra i vaš stan može biti na meti kriminalaca”, kaže se u ovom dopisu iz PU Žepče.

Odgovori