HMS: Osoba koja je prijetila kardinalu Puljiću samo prekršajno prijavljena i dalje na slobodi

Tužiteljstvo Županije Sarajevo u pisanom odgovoru Hrvatskom medijskom servisu potvrdilo je neslužbene informacije HMS-a da je osoba koja je kardinala Puljića, u vrijeme održavanja mise u sarajevskoj katedrali, nazvala svinjom te neizravno pozivala na njegovo ubojstvo samo prekršajno prijavljena zbog narušavanja javnog reda i mira.

-Osoba je identificirana od strane MUP-a SŽ, ispitana, te će biti procesuiran prekršajno zbog narušavanja javnog reda i mira. Za ostale podatke možete se obratiti MUP-u SŽ”, stoji u odgovoru Tužiteljstva ŽS, na upit HMS-a.

Ovime je potvrđeno ranija informacija do koje je HMS neslužbeno došao da je spomenuti muškarac samo prekršajno procesuiran.

To znači da se protiv osobe koja je kardinala Puljića nazvala svinjom i neizravno pozivala na njegovo ubojstvo, pred očima javnosti, neće biti podignuta nikakva optužnica niti će kazneno odgovarati.

Također, znakovito je da Tužiteljstvo ŽS, iako je HMS to izrijekom od njih tražio, nije željelo otkriti identitet “prekršitelja javnog reda i mira” te je HMS uputilo da se s dodatnim pitanjima obrati MUP-u ŽS što je portal već ranije i uradio, a odgovor još uvijek nije dobio.

Drugim riječima kazano, zbog ovakvog (ne)postupanje Tužiteljstva ŽS na čijem je čelu Sabina Sarajlija, kardinal Puljić je i dalje u životnoj opasnosti, jer je osoba koja mu prijeti smrću na slobodi, kazao je ranije visoki pravosudni dužnosnik za HMS.

RPŽ/HMS