Blanka najbolja i u Parizu

Pariz – Najbolja hrvatska sportašica, svjetska prvakinja u skoku uvis Blanka Vlašić, nastavila je svoj niz pobjeda. Do 33. uspjeha zaredom stigla je na četvrtom ovogodišnjem mitingu iz serije Zlatne lige održanom u Parizu. Vlašić je pobjedu osigurala već s preskočenih 1,97 metara iz prvog pokušaja jer su njezine najbliže suparnice, Njemica Ariane Friedrich i Belgijka Tia Hellebaut, tu visinu preskočile iz drugoga, odnosno trećeg pokušaja, a zatim su tri puta rušile letvicu na 1,99 metara.

Nakon osigurane pobjede, Vlašić je podignula letvicu na 2,01 metar, koju je uspjela svladati iz trećeg pokušaja. Nastavila je niz da u svakom nastupu u 2008. godini preskače dva metra. Nažalost, nije uspjela preskočiti 2,05 m, što bi bio novi rekord mitinga, pa je taj rekord ostao na 2,02 m, koji je Vlašić postavila lani.

Ovom pobjedom Vlašić je ostala u igri za jack pot od milijun dolara, zajedno s Kenijkom Pamelom Jelimo, koja je u Parizu pobijedila u utrci na 800 metara s novim svjetskim juniorskim rekordom od 1:54.97 minuta.

Za osvajanje ili podjelu milijunskog jack pota Vlašić i Jelimo moraju pobijediti na još dva mitinga, 29.kolovoza u Zurichu te 5.rujna u Bruxellesu.

Odgovori