AUDIO: Žepčaci još jednom pokazali humanost:139 osoba darovalo kosu

mladice 20191204

Akcija darivanja kose za izradu vlasulja za djecu koja su zbog bolesti trajno ili privremeno ostala bez kose “Moja kosa – tvoja kosa” imala je u Žepču veliki odjek. 139 Žepčanki i Žepčaka darivanjem kose pridružilo se akciji koju je u suradnji s Katoličkim školskim centrom organizirala udruga Srce za djecu oboljelu od raka. Na ideju o prikupljanja kose za djecu u Žepču došla je profesorica KŠC-a Don Bosco Marica Jukić a inspirirala ju je njena učenica Veronika Šumić koja je sa 13 godina preboljela karcinom, a danas je odlična učenica 3. razreda Opće gimnazije ovog centra.

Veronika je članica MladiCa, mreže mladih izliječenih od raka koji svojim svjedočenjem i brojnim drugim aktivnostima daju podrški djeci koja se liječe i njihovim roditeljima.

Uz akciju darivanja kose, održana i projekcija filma Velika bijela kuća koji je djelo MladiCa i donosi iskustva mladih tijekom boravka u kući u kojoj za vrijeme liječenja u Sarajevu borave roditelji, te prikupljanje novčanih priloga za pomoć liječenju djece oboljele od raka.

U tonskoj reportaži poslušajte dojmove koje su sa slušateljima Radiopostaje Žepče podijelile Atifa Buldić Bešić, predsjednica skupštine Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, Nejra Musić studentica treće godine psihologije koja je s 18 godina oboljela od raka i uspješno se izliječila, ravnatelj KŠC-a Don Bosco u Žepču don Milan Ivančević, frizerke Jela Širić i Ana Šupuković koje su se, kao i brojne druge žepačke frizerke, volonterski podržale akciju, te učenica Barbara Budim koja je darovala kosu. S njima je razgovarala Anna Tadić.

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/moja-kosa-tvoja-kosa-138-osoba-darovalo-kosu-u-zepcu{/soundcloud}

Postaja.ba (A.J.)