Antonio Hrkać osvojio treće mjesto za crtež “Žepačke ruke” na natječaju škola KŠC-a

VRIJEDNE RUKE_1

Učenik KŠC-a “Don Bosco” Žepče Antonio Hrkać osvojio je treće mjesto na natječaju “Naše su škole naš drugi dom”, raspisanoga u sklopu obilježavanja 25 godina postojanja Sustava Katoličkih škola za Europu.

Antonijev crtež prikazuje ruke koje se drže zajedno. “Čestitamo Antoniju na postignutom uspjehu, ali i na uspješno vizualno predočenoj zajedničkoj želji i nadi da će vrijedne ruke i pametne glave naših učenika i dalje služiti na ponos našem Centru, njihovim roditeljima i cijelom žepačkom kraju”, poručili su iz uprave škole.

U svoje vrijeme don Bosco je mnogima pružio ruku spasa nudeći im skrb, zaštitu, prijateljstvo i bezrezervnu podršku u njihovim nastojanjima da pronađu svoje mjesto pod suncem. Kasnije su neki od tih štićenika odlučili pružiti svoje ruke drugima i tako stvoriti lanac prijateljstva i pomoći koji se raširio po cijelome svijetu i, nakon mnogo godina, došao i u Žepče. KŠC svesrdno pokušava nastaviti tu plemenitu tradiciju brinući se o mladima žepačkoga kraja. Već generacijama ruke učenika Centra, one iste koje su nekada same trebale pomoć, podižu i podupiru nadolazeće naraštaje stvarajući jedno veliko kolo prijateljstva, pomoći i uzajamne brige.

Marta Marijanović