Potpisan ugovor o prodaji zemljišta za izgradnju zgrade Općinskog suda Žepče

ugovor 11_21_19Općinski načelnik Mato Zovko i ministar za pravosuđe i u pravu Zeničko-dobojskog kantona Nebojša Nikolić potpisali su jučer ugovor o kupoprodaji zemljišta za potrebe izgradnje zgrade Općinskog suda u Žepču.

Ugovoru je prethodilo potpisivanje protokola o načinu uređenja međusobnih odnosa u vezi kupoprodaje zemljišta, prema kojem će Općina Žepče 23.280 KM odnosno sredstva od prodaje uložiti u vanjsko uređenje zgrade Suda. Prema planu, do kraja ove godine bit će osiguran projekt i potrebna odobrenja za gradnju, a sama izgradnja će krenuti u srpnju 2020. godine.

Općinski načelnik je istaknuo da će općina podržati razvoj infrastrukture i izgradnju novih objekata te da će nakon izgradnje zgrade i vanjskog uređenja općinska uprava nastaviti pružati administrativnu i drugu potrebnu podršku.

Nikolić je naglasio da ga raduje što se bliži početku izgradnje objekta koji će omogućiti normalne uvjete za smještaj i rad Općinskog suda u Žepču, te je podsjetio kako je ovaj kapitalni projekt primjer dobre suradnje između općine i kantona, a zahvalio je i svima koji sudjeluju u projektu, posebno donatorima – Vladi Švedske koja financira izradu projektne dokumentacije i Europskoj uniji koja najvećim dijelom financira izgradnju zgrade.

Potpisivanju ugovora je prethodila parcijalna izmjena Regulacionog plana i formiranje urbanističko-građevinske parcele za gradnju, a dodjela općinskog zemljišta i potpisivanje ugovora je drugi korak na projektu.
Nova zgrada Općinskog suda Žepče će se graditi između objekata Srednje mješovite škole “Žepče” i Centra za socijalni rad, u okviru druge faze projekta “Unapređenje efikasnosti sudova i odgovornosti sudaca i tužitelja u BiH” koji implementira Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH s ciljem unapređenja efikasnosti pravosuđa, uključujući modernizaciju i rekonstrukciju zgrada pravosudnih institucija.