Fatići kod Žepča: Od danas ne šaljemo djecu u školu

Od sutra_ne_aljemo_djecu_u_koluNakon niza bezuspješnih apela i molbi da se riješi problem prijevoza učenika od zaseoka Fatići i Branošica do Osnovne škole  “Begov Han”, mještani ovih žepačkih naselja odlučili su da od danas više neće slati svoju djecu u školu.

“Godinama traje agonija naše djece, svi su nam obećavali, ali nažalost do sada nijedno obećanje nije riješeno i od danas naša djeca zbog straha za njihov život neće u školu.  Kao roditelji smo spremni na sve za svoju djecu, osnovna škola jeste obavezna, ali su i Općina i Ministarstvo obavezni osigurati sigurnosni aspekt školovanja naše djece i upravo zbog sigurnosti svoje djece smo se odlučili na ovaj korak,” kazala je za Radiopostaju Žepče Selme Memčić, majke jednog od 11 učenika s ovog područja.

Tijekom proteklog tjedna, na ovu temu je održan i sastanak u Općini Žepče nakon čega su roditelji prolongirali svoju odluku o bojkotu nastave. Budući da ni nakon ovog sastanka nije došlo do bilo kakvog pomaka,  ogorčeni žitelji Fatića,  gdje je u središtu naselja prije nešto više od mjesec dana čopor vukova usmrtio psa, odlučili su se na ovaj korak.

“Zamislite samo i stavite se u našu situaciju kao roditelji da kroz klasičnu divljinu, šumu, niz litice, po kiši i snijegu, čekajući čopor vukova da izađe pred vas pustite svoje dijete da pješači 3 kilometra do osnovne škole. Naše roditeljsko srce to ne može i neće dozvoliti!”,  ističu na kraju svog najnovijeg apela mještani zaseoka Fatići i Branošica.