Komunalno Žepče vršit će prikupljanje krupnog otpada po pozivu

Krupni2JP “Komunalno” Žepče obvezalo se na dvomjesečno preuzimanje i zbrinjavanje krupnog otpada: namještaj, bijele tehnike, kućanskih aparata.

Prvi krug prikupljanja krupnog otpada započeo je početkom rujna ove godine uz određene poteškoće. Kako navode iz ovog poduzeća iako su putem lokalnih medija obavijestili o terminima preuzimanja  krupnog otpada, mnogi korisnici nisu blagovremeno iznijeli krupni otpad nego su naknadno zvali radi preuzimanja. Primjedba korisnika je da im ne odgovara to što moraju čekati dan odvoza krupnog otpada jer u većini slučajeva nemaju ga gdje odložiti i čuvati do dana preuzimanja. Na prijedlog više korisnika, komunalno je odlučilo izmjeniti način preuzimanja i zbrinjavanja krupnog otpada te će se ubuduće ta vrsta otpada preuzimati po pozivu korisnika.
Ako netko ima za predati krupni otpad potrebno je nazvati Komunalno Žepče na broj 032/880 127 i pružiti informaciju o lokaciji i vrsti otpada. Isti dan korisnik će dobiti informaciju o preuzimanju otpada. Kako navode iz Komunalnog Žepče nastojat će otpad preuzeti odmah ili narednog radnog dana.
Otpad je potrebno iznijeti pored ceste kojim inače prometuju  vozila za prijevoz otpada. Preuzimanje po pozivu odnosi samo na krupni odnosno kabasti otpad a ne na građevinski otpad, pepeo i šljaku ili redovan komunalni otpad.
“Smatramo da je ovaj način preuzimanja krupnog otpada efikasniji i prihvatljiviji za korisnike, jer će se odmah moći riješiti nepotrebnog krupnog otpada bez obveze čuvanja do dana redovnog preuzimanja. Također, korisnici više neće morati pratiti raspored i termine redovnog preuzimanja krupnog otpada. Oblast gospodarenja otpadom je dosta složena, svaka lokalna zajednica ima svoje specifičnosti i zahtjeve, te je traganje za najboljim rješenjima naša stalna obveza. Nadamo se da će nas naši korisnici u tome podržati.” naveli su na službenoj stranici Komunalnog Žepče.