Preldžićev double-double u pobjedi Orlovika

KK Orlovik_2019Košarkaški klub Orlovik svladao je jučer na domaćem terenu u dvorani KŠC “Don Bosco” u okviru prvog kola A2 lige, skupina Sjever KK “Litva” iz Banovića rezultatom 80:68.

Bio je to ujedno i debitantski nastup bivšeg turskog i slovenskog reprezentativaca, Žepčaka Emira Preldžića, koji je prošlog tjedna potpisao za Orlovik. Preldžić je u pobjedi svog tima upisao double-double učinak od 15 poena, 13 skokova i 8 asistencija čime je za dvije asistencije ostao “kratak” za triple-double učinak. Ovaj tridesetdvogodišnjak koji je svojevremeno bio i kapetan Fenerbahčea, odlučio je prijeći u redove žepačkih košarkaša zbog svog oca, koji je trener u Orloviku, a i kako bi u rodnom kraju potaknuo jačanje košarke i stvaranje novih košarkaških imena.

Preldžić, koji je napravio prve košarkaške korake u Žepču, prvu profesionalnu sezonu odigrao je u dresu Čelika, nakon čega je nastupao i za Triglav iz Kranja i Geoplin Slovan. Četiri puta je bio prvak Turske s Fenerbahčeom, s kojim je osvojio i tri trofeja u Kupu. Posljednji angažman u Turskoj je imao prošle sezone u Bahcesehiru a vrijedno je spomenuti da je 2009. godine bio draftan od strane Phienix Sunsa, ali nikada nije zaigrao u NBA ligi.