Asfaltirano 450 metara ceste u MZ Bljuva

viber slika_2019-09-24_08-43-51U subotu je svečano otvorena dionica od 450 metara novoizgrađene ceste s pratećim objektima u Mjesnoj zajednici Bljuva, dionica za naselje Vitlaci.

Za ovaj projekt su osigurane  54.000 KM prema programu kapitalnih investicija općine Žepče. Izvođač radova je bilo poduzeće Hajdić Maglaj pod građevinskim nadzorom poduzeća Plato Žepče.

U okviru ovog projekta osim postavljanja tampon i asfaltne podloge, izvršeni su radovi na  odvodnji oborinskih voda, postavljene su drenaže a pored mosta izgrađen je i dio kamene obaloutvrde. “Sada su svi cestovni pravci na području MZ Bljuva asfaltirani te u narednom periodu planiramo realizaciju drugih projekata kao na primjer javne rasvjete”, rekao je za Radiopostaju Žepče predsjednik MZ Bljuva Drago Budimir.

Kako doznajemo iz poduzeća Plato Žepče u planu je i asfaltiranje dionice Brijeg – Vitlaci, projekt vrijedan oko 80.000 KM koji financira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Nakon izgradnje ove dionice ostaje još nepuni kilometar neasfaltirane ceste na relaciji M17 – Bljuva – Vitlaci – Ljubna – Ravne – M17.