Potpisan Ugovor o saniranju područne škole u Lupoglavu

17 09_2019_potpisivanje_ugovoraDanas 17.09.2019 općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća “DKM gradnja” Maglaj, Mehmed Kusur, potpisali su Ugovor o izvođenju radova na saniranju objekta Osnovne škole Žepče – područna škola Lupoglav.

Općina će izvođaču radova isplatiti iznos od 54.937,75 KM iz sredstava predviđenih ugovorom o sufinanciranju projekta između Federalnog ministarstva prostornog uređenja i općine Žepče. Federalno ministarstvo sudjeluje u sufinanciranju u iznosu od 50.000 KM, a općina Žepče iz sredstava proračuna u iznosu od 4.937,75 KM.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će poduzeće “PLATO” Žepče.

Nakon završetka radova iz ovog ugovora, škola u Lupoglavu bit će u potpunosti obnovljena. Prethodno je urađen novi krov i predulaz škole, a ovim ugovorom su predviđeni radovi na instalaciji centralnog grijanja, zamjena vanjske stolarije i termoizolacija na stropu škole.

Osim radova na saniranju područne škole u Lupoglavu, trenutno je u izgradnji i blok A središnje zgrade Osnovne škole Žepče.

Ovim ulaganjima općina Žepče nastoji podići kvalitetu obrazovanja, s naglaskom ulaganja u školsku infrastrukturu, a cilj je da sve škole na području Žepča budu renovirane ili novoizgrađene.