Vuk ranjen u novim napadima na pse u Žepču?

Ponovno napadnut_isti_pas_Milije_JugovicTijekom vikenda zabilježeni su novi napadi vukova na žepačkom području u kojima je u Gornjoj Lovnici raskomadan tornjak vlasnika Zvjezdana Martića.

Za razliku od ostalih slučajeva, ovaj pas nije bio vezan i nastradao je tijekom noći, s petka na subotu, dok je s vlasnikom čuvao polje kukuruza koje su uništavale divlje svinje. Nakon što je vidio da se pas ne vraća kući, Zvjezdan je krenuo u potragu te je u neposrednoj blizini svoje parcele koja se nalazi u samom selu pronašao ostatke nesretne životinje.

Dan poslije, tijekom napada na istog psa koji je prije dva tjedna zadobio ozljede u borbi s vukovima u Ljeskovici, vlasnik Mirko Jugović je uspio pucnjavom iz lovačkog oružja rastjerati krvoločne zvijeri.  I ovoga puta sve se odvijalo svega desetak metara od njegove obiteljske kuće odakle je Mirko i pucao a po preostalim tragovima dlake pretpostavlja se da je jedan vuk i pogođen. Upravo to jutro u nedjelju, Mirko se pripremao za hajku koju su na području Orahovice, Bistrice i Ljeskovice organizirali lovci žepačkog Lovačkog društva Jeleč čiji je i on član.

Opširnije o ovoj temi poslušajte sutra u Jutarnjem programu Radiopostaje Žepče u razgovoru s predsjednikom Lovačkog društva Jeleč Žepče, Ivicom Širićem.