Izgradnja Općinskog suda u Žepču počinje naredne godine

Izgradnja Opinskog_suda_epe_poinje_naredne_godineIzgradnja novog objekta Općinskog suda u Žepču bi trebala započeti u srpnju naredne godine, a općina Žepče će sva potrebna odobrenja za gradnju osigurati do kraja tekuće godine, potvrđeno je danas u Žepču na sastanku općinskog načelnika Mate Zovke s ministrom za upravu i pravosuđe Zeničko-dobojske županije Nebojšom Nikolićem.

Sastanku su također nazočili predsjedavajući skupštine Zeničko-dobojske županije Ćazim Huskić, tajnica Ministarstva za upravu i pravosuđe Zeničko-dobojske županije Ružica Jukić-Ezgeta i pomoćnica općinskog načelnika Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić.

Općina Žepče je do sada izvršila parcijalnu izmjenu Regulacionog plana i formirana je nova urbanističko-građevinska parcela za gradnju. Sljedeći korak je dodjela općinskog zemljišta, što će biti obavljeno u narednih mjesec dana. Ministar Nikolić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Općinom Žepče i upoznao Općinskog načelnika o daljnjim aktivnostima vezanim za izradu glavnog projekta zgrade. Načelnik Zovko  je naveo kako će Općina Žepče i dalje surađivati na projektu izgradnje zgrade Općinskog suda, te će nastaviti pružati administrativnu i drugu potrebnu podršku.

Inače, nove zgrada Općinskog suda Žepče će se graditi pored Centra za socijalni rad i Srednje mješovite škole, u okviru druge faze projekta “Unapređenje efikasnosti sudova i odgovornosti sudaca i tužitelja u BiH” koji implementira Visoko sudbeno tužiteljsko vijeće BiH s ciljem unapređenje efikasnosti pravosuđa, uključujući modernizaciju i rekonstrukciju zgrada pravosudnih institucija. Izradu projekte dokumentacije financira švedska vlada dok bi sama izgradnja trebala biti financirana sredstvima iz fondova Europske unije.

Sadašnja zgrada Općinskog suda je jedna od najstarijih u Žepču. Od izgradnje prije 118 godina više puta je mijenjala namjenu te predstavlja vrijedan povijesni spomenik.