Načelnik Zovko raspisao natječaj za dodjelu priznanja Općine Žepče

Natjecaj za_priznanja_Opine_epePovodom Dana općine Žepče  koji se obilježava 14. listopada, Općinski načelnik Mato Zovko raspisao je natječaj za dodjelu javnih priznanja Općine Žepča u 2019. godini. I ove godine bit će dodijeljene dva priznanja, Nagrada Općine Žepče za životno djelo i Godišnja nagrada Općine Žepče.

Nagrada Općine Žepče za životno djelo javno je priznanje koje se dodjeljuje fizičkoj osobi, državljaninu Bosne i Hercegovine, za cjelokupno postignuće koje je ostvarila tijekom svoga radnog vijeka iz područja gospodarstva, znanosti, kulture, tehničke kulture, odgoja i obrazovanja, sporta, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite okoliša, turizma i drugih javnih djelatnosti, a takva postignuća su od osobitog značaja za razvitak i ugled općine Žepče.

Godišnja nagrada Općine Žepče je javno priznanje koje se dodjeljuje domaćoj ili stranoj, fizičkoj, pravnoj ili grupi fizičkih osoba osoba, za postignuća i doprinose ostvarene u posljednje dvije godine od osobitog značaja za razvitak i ugled općine Žepče, a naročito za uspjehe iz područja gospodarstva, znanosti, kulture i tehničke kulture, odgoja i obrazovanja, sporta, zdravstva i socijalne skrbi, zaštite okoliša, turizma i drugih javnih djelatnosti od značaja za općinu.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja se podnose u pisanom obliku, Odboru za dodjelu javnih priznanja Općine Žepče. Prijedlozi moraju sadržavati podatke o podnositelju prijedloga, podatke o predloženoj osobi, iscrpno obrazloženje postignuća i doprinosa radi kojih se daju prijedlozi za dodjelu javnih priznanja, te prosudbu postignutih rezultata i vrstu javnog priznanja.

Natječaj ostaje otvoren do 16. rujna 2019. godine, priopćeno je na službenoj internet stranici općine Žepče.