AUDIO: Vukovi pojeli psa u Ljeskovici kod Žepča

Milija Jugovic_i_njen_pas_koji_je_prezivio_napad_vukovaTijekom proteklog vikenda stravičan događaj uznemirio je stanovnike Ljeskovice. U neočekivanom napadu vukova na kućne pse u ovom naselju kod Žepča, tornjak vlasnice Ane Đurić je nažalost smrtno stradao.

Napad se dogodio oko ponoći, kod samih kuća, pored asfaltne ceste i pri uključenoj uličnoj rasvjeti… U borbi s vukovima pas Milije Jugoviće je ozlijeđen, ali tornjak susjede Ane nije imao sreće i završio je na najgori mogući način. Vukovi su ga doslovce strgali s lanca kojim je bio vezan, raskomadali i najvećim dijelom pojeli. Gospođa Jugović, očevidac ovog krvavog pohoda divljih životinja, govorila je za Radiopostaju Žepče.

O iznenadnom napadu vukova na kućne pse u Ljeskovici kod Žepča u Jutarnjem programu radiopostaje Žepče razgovarali smo i s Josipom Trogrlićem Dusom, glavnim lovnikom Lovačkog društva Jeleč Žepče. Interesantno je spomenuti da je još u siječnju ove godine, nakon prve pojave vukova na žepačkom području, gospodin Trogrlić upozorio da treba pripaziti na kućne ljubimce, osobito lovačke pse. No, napad vukova u ljetnom periodu i među obiteljskim kućama je doista nešto neočekivano i nezabilježeno na našem području, ističe Lovnik Trogrlić.

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/milija-jugovi-i-lovnik-josip{/soundcloud}