Žepčanka Josipa Adžić i Leonora Jakić postale prvakinje BiH i izborile nastup na Svjetskom prvenstvu

leonora i_Josipa_20190902

Juniorka Josipa Adžić i mlađa seniorka Leonora Jakić, članice Karate kluba Viktoria Žepče, prvakinje su Bosne i Hercegovine u katama. Mlade Žepčanke su zlatna odličja osvojile na Državnom prvenstvo za kadete, juniore i seniore U21 koje se u organizaciji Karate saveza BiH održano u siboru 31. kolovoza u Vogošći. Juniorka Frančeska Jakić i mlađa seniorka Matea Radić su zaustavljene u 3. krugu natjecanja.

U iznimno jakoj konkurenciji 497 natjecatelja iz 97 klubova, žepčanke su uspjele doći do najvišeg odličja čime su s reprezentacijom BiH osigurale nastupe na Svjetskom prvenstvu koje se ovaj mjesec održava u Čileu, te Europskom i Balkanskom prvenstvu.

U KK Viktoria se pribojavaju da zbog velikih financijskih troškova koji nadilaze njihove mogućnosti, Josipa i Leonora ipak neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Također potreban je i dodatni napor kako bi se osigurala sredstva za nasptup Viktorijanki na  Balkanskom prvenstvu od 6. do 8. prosinca u Laškom (Slovenija), kao i na Europskom prvenstvu u Budimpešti (Mađarska) od 6. do 9. veljače iduće godine.

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/prvakinje-bih-u-katama-josipa-adzic-i-leonora-jakic{/soundcloud}

Postaja.ba