Izgradnja staračkog doma u Žepču u završnoj fazi

Staracki dom_ZepceIzgradnja staračkog doma u Žepču, čiji je investitor žepačka tvrtka Armani Trade, ulazi u završnu fazu.

Trenutno se izvode radovi na enterijeru uz opremanje namještajem, te vanjsko uređenje parking prostora, pristupne ceste, parka i okoliša, javlja poslovni portal Akta.ba. Radi se o investiciji koja je vrijedna pet milijuna KM i zapošljavat će do 35 uposlenika raznih profesija kao što su spremačice, njegovateljice, medicinske sestre, kuharice, konobari,  administrativno osoblje, psiholog, doktori…

Nepovoljni vremenski uvjeti tijekom godine su utjecali na dinamiku radova, ali još uvijek sve teče po planu i  završetak izgradnje se očekuje  do 1. listopada, izjavio je Eldar Beba, voditelj maloprodaje tvrtke Armani Trade. “Kompletirani su svi ugovori s izvođačima radova te se nadamo ispunjavanju zadatih rokova. Ako se ispoštuju rokovi useljenje bi se odvijalo već u prvom tjednu listopada”, kazao je Beba, te dodao kako su prijatno iznenađeni interesom građana, te u ovom momentu imaju više od 50 posto rezerviranih smještajnih kapaciteta.

Govoreći o kapacitetu staračkog doma, kazao je kako on varira od 120 do 135 mjesta, ovisno o zahtjevima korisnika, a  u ponudi su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, kao i dvosobni apartmani.  Sve smještajne jedinice su opremljene u kategoriji hotela s četiri zvjezdice, s ugrađenim podnim grijanjem, zasebnim toaletom, klimom, kabelskom televizijom, bežičnim internetom i električnim krevetima. U sklopu doma će djelovati i medicinska skrb i još mnogo drugih sadržaja za ugodan boravak budućih korisnika.

Starački dom Žepče ispunjavat će sve standarde Europske unije i bit će sigurno jedan od 10 najopremljenijih domova na području Bosne i Hercegovine i susjednih država, ističu u žepačkoj tvrtki Armani Trade.