Bistrica, Papratnica, Ljubna i Željezno Polje u polufinalu turnira MZ u Žepču

turnir mz_20190807

Nastup u polufinalu malonogometnog turnira mjesnih zajednica općine Žepče koje će se igrati u četvrtak 8.8. izborile su ekipe Bistrice, Željeznog Polja, Papratnice i Ljubne. U četvrtzavršnici igranoj sinoć Bistrica je slavila protiv Viništa s 5:1, Željezno Polje protiv Radovlja 3:0, Paratnica je sa 6:1 bila bolja od Ljeskovice, a Ljubna je nakon izvođenja penala rezultatom 4:3 svladala Begov Han. U regularnom vremenu za igru bilo je 2:2.

Mlada viniška ekipa prikazala je tijekom turnira odličnu igru ali dalje od četvrtzavršnice nije mogla. Bistrica je povela u 8. minuti i prednost kontinuirano povećavala do kraja susreta. Strijelci su bili Andrej Bulajić tri puta, te Darijo Bulajić i Dražen Jurkić, dok je strijelac pogotka za oproštaj od turnira ekipe Vinište bio Dražen Jukić. Zaslužen prolaz Bistrice ali i sve pohvale Viništanima. Zanimljiv je i podatak da je vratar Igor Blek jedini član ove ekipe koji se ne preziva Jukić.

Bilo bi iznenađenje završnica turnira bez  Željeznog Polja. Sinoć su pogocima Belmina Kendića u 7., Eldina Mujića u 26. i Sabira Ćolića s 3:0 svladali Radovlje. Hoćemo li ove godine imati reprizu lanjskog finala između Bistrice i Željeznog polja znat ćemo uskoro. Da bi se to desilo Željeznom Polju na putu stoji još Paratnica a Bistrici Ljubna.

Paratnica je uvjerljivo sa 6:1 svladala Ljeskovicu. Strijelci za Papratnicu su bili Robert Ivešić dva puta, te Kristijan Ivešić, Nikola Trogrlić, Marin Ramljak i Nikola Ivešić. Pogodak za Ljeskovicu postigao je Enes Kovačević.

Najviše neizvjesnosti ponudio je susret između Ljubne i Begov Hana. Na poluvremenu je Ljubna otišla s golom prednosti za što je zaslužan Filip Galić. U samom nastavku igra Alija Bajrić poravnava rezultat na 1:1. U 22. Kristijan Jukić dovodi Ljubnu u vodstvo ali već u narednoj minuti Bajrić ponovo pogađa za konačni rezultat susreta 2:2. O polufinalistu se tako morao odlučiti izvođenjem kaznenih udaraca u čemu je spretnija bila Ljubna. Susret završava rezultatom 4:3.

Polufinalni susreti igraju se u četvrtak 8. kolovoza. U 20:00 sati sastaju se Bistrica i Ljubna a Papratnica i Željezno Polje igraju u 21:00 sat.

Postaja.ba (A.J.)