Žepčaci Josip Ivešić prvi i Magdalena Blažević druga na 17. West Herzegowina Festu

west herzegowina_3_fes_o8_o5_2019Na 17. West Herzegowina Festu održanom u subotu, Žepčak Josip Ivešić osvojio je prvo mjesto u likovnoj kategoriji, dok je Žepčanka Magdalena Blažević osvojila drugo mjesto u konkurenciji za najbolju priču “U studenom”.

Na ovogodišnjem Festu pored najboljih u likovnoj i kategoriji za najbolju priču, umjetnici su se natjecali i u glazbenoj te u konkurenciji filma.
U konkurenciji za najbolju priču najbolja je prema ocjeni stručnog žirija “Gospa od zdravlja” autorice Vladimire Becić iz Dugog Sela iz Hrvatske.
Za najbolji film proglašen je “Zlatni Lančić” autora Janeza Juha iz Divače iz Slovenije. Pobjednik 17. West Herzegowina Festa u glazbenoj konkurenciji je bend “Ki” iz Sjeverne Makedonije.

Po samom završetku revijalnog dijela programa WHF-a održan je veliki koncert kultnog hrvatskog benda Prljavo Kazalište. Na natječaj ovogodišnjeg West Herzegowina Festa prijavilo se 526 autora. U glazbenom dijelu stiglo je 110 prijava bendova, u filmskom 98 kratkih filmova, u likovnom dijelu željelo se natjecati 55 likovnih umjetnika, a na natječaj za kratku priču prijavila su se 263 autora.

Posljednja večer 17. WHF-a privukla je preko tri tisuće posjetitelja svih generacija.