200.000 KM za projekte u općini Žepče iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja

Potpisani ugovori_za_tri_projektaDanas su u Žepču Općinski načelnik Mato Zovko i Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić potpisali tri ugovora o sufinanciranju projekta u općini Žepče. 

U okviru Programa za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta potpisan je ugovor za uređenja platoa Doma kulture Žepče i puta u Mjesnoj zajednici Globarica, koji Ministarstvo sufinancira iznosom od 100.000 KM a Općina Žepče sa 16.791 KM. U okviru Programa utopljavanja zgrada radi uštede energije, Ministarstvo će s 50.000 KM a Općina iznosom od 7.700 KM sufinancirati postavljanje toplotne izolacije na Osnovnoj školi Žepče i Područnoj školi Lupoglav. U okviru istog programa, potpisan je još jedan ugovor za utopljavanje Osnovne škole Žepče kao i Područne škole Lovnica u kojem Ministarstvo sudjeluje s 50.000,00 KM a Općina s 8.202 KM.

Potpisani ugovori osiguravaju potpuni završetak radova na platou ispred Doma kulture Žepče kao i utopljavanje Područnih škola u Lovnici i Lupoglavu, priopćeno je na službenoj stranici općine Žepče.

Tijekom potpisivanja ugovora, ministar Martić je naveo kako je proteklih godina bilo mnogo partnerskih projekata između Općine Žepče i Federalnog ministarstva prostornog uređenja, te da su svi uspješno realizirani. Načelnik Zovko je zahvalio ministru na suradnji i sufinanciranju projekata, istaknuvši kako je Općina Žepče posljednjih godina najviše ugovora o izgradnji i saniranju prioritetnih objekata potpisala upravo s Federalnim ministarstvom prostornog uređenja.