Načelnik Zovko priredio prijam za učenike generacije

Prijam ucenika_generacije_2019Općinski načelnik Mato Zovko upriličio je danas tradicionalni prijam za učenike generacije osnovnih i srednjih škola na području općine Žepče.

Tom prigodom učenicima generacije za školsku 2018./2019. godinu, Klari Spajić, Sejli Bijedić, Nataši Andrić, Belmi Sinanović, Naidi Prasko i Sari Skejić iz osnovnih, te Luciji Vrbić, Ivanu Marinović, Nadini Omerašević i Klari Mrkonjić iz srednjih škola su uručene i prigodne novčane nagrade. U skladu s Odlukom Općinskog vijeća Žepče, učenici generacije srednjih škola će nakon upisa na fakultete potpisati i ugovore o dodjeli općinskih studentskih stipendija.
Općinski načelnik je učenicima čestitao na uspjehu, ostvarenim rezultatima tijekom školovanja i uzornom vladanju. Svima je zaželio uspješan nastavak školovanja, a maturantima srednjih škola uspjeh pri upisu željenih fakulteta. Poručio im je da nikada ne zapostave učenje i obrazovanje te nastave nizati uspjehe.

Prijam za_ucenike_generacije_2

Svečanom prijemu su nazočili i predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović i pomoćnik općinskog načelnika iz Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić.

Bio je ovo jubilarni deseti prijam učenika generacije u Općini Žepče nakon što je 2009. godine izvršen prijenos nadležnosti u oblasti obrazovanja sa županijske na općinsku razinu.