Održan trodnevni kamp za mlade s područja Žepča, Maglaja i Zavidovića

kamp 1

U organizaciji neformalne skupine građana Žepča, volontera Crvenog križa Žepče i aktivista a u okviru PRO-Budućnost projekta “Mali pokretači velikih promjena’ tijekom vikenda je održan trodnevni edukativni kamp za mlade iz općina Žepče, Maglaj i Zavidovići.

Aktivnosti za 28 mladih sudionika kampa su uključivale edukaciju o vještini komuniciranja i izazovima kako se najlakše nositi s promjenama s ciljem motiviranja mladih na suživot, pomirenje, zajedništvo i aktivizmam u lokalnim zajednicama.

Tijekom kampa je dogovorena suradnja između učenika SMŠ “Žepče” i KŠC “Don Bosco”, koji će u narednom periodu zajednički raditi na pokretanju pozitivnih promjena u tri susjedne općine.

Pored kampa, održat će se još dvije aktivnosti, koje uključuju organizaciju okruglog stola s lokalnim vlastima pod nazivom “Dajte mladima priliku da se izraze” te snimanje kratkog filma pod nazivom “Par minuta dobra”.

Projekt PRO-Budućnost provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS s partnerima Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građanja Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC) a cilj je izgradnja mira i povjerenja među građanima svih vjerskih i etničkih struktura u BiH.