Općina Žepče nastavila isplatu sredstava za stambeno zbrinjavanje mladih

druga polovina_mladihJučer i prekjučer isplaćen je iznos od 63 000,00 KM za dvije skupine druge polovice korisnika koji su prošle godine aplicirali za novčanu pomoć na Javni poziv za stambeno zbrinjavanje mladih u općini Žepče .

Po ovom Javnom pozivu apliciralo se za novčanu pomoć za stambenu izgradnju, odnosno za izgradnju temelja ili unutarnje uređenje kuće.
Ukupno je 110 korisnika ispunilo tražene uvjete na ovaj Javni poziv, a isplata je raspodijeljena u dvije polovice. Prvih pola je isplaćeno prošle godine i to iznosom od 180 000,00 KM, dok su za drugu polovicu korisnika sredstva osigurana u Proračunu općine Žepče za 2019. godinu također u iznosu od 180 000,00 KM.
Za ovaj Javni poziv Općina Žepče je do sada isplatila 317 000,00 KM. Ostatak planiranog iznosa sredstava u Proračunu za 2019. godinu će tijekom idućeg mjeseca biti isplaćen preostalim korisnicima koji su ostvarili pravo, čime će se okončati dodjela po ovom Javnom pozivu.
Dodjela nepovratnih sredstava ove namjene je jedna od mjera ublažavanja odlaska mladih, kao i pomoć onima koji žele graditi i živjeti u Žepču, stoji na službenoj stranici općine Žepče.