„Čistačice“ i „Ifigenija“ sljedeće na Međunarodnim danima kazališta u Žepču

cistacice i_ifigenijaPredstavama „Čistačice“ i „Ifigenija“ u Domu kulture Žepče se ovog tjedna nastavljaju 5. Međunarodni dani kazališta, tradicionalne kulturne manifestacije koja se održava u svibnju.

Sutra će gosti Gradskog kazališta mladih iz Viteza izvesti predstavu „Čistačice“ u 19:30 sati. Ovom predstavom se želi komično prikazati život dviju mladih djevojaka koje su odlučile svoju sreću pronaći u Njemačkoj, gdje ih realnost prisiljava da čiste. One čiste hodnike i kuhinje, sobe i predsoblja, ali istovremeno čiste svoju savjest, međusobne odnose, probleme s kojima su došle i probleme s kojima se susreću. „Metu li, pritom, ponešto i pod tepih?“ – pitaju mladi iz GKM Vitez i pozivaju Žepčake na predstavu.

U četvrtak, 23.05.2018., iz susjednog grada Zavidovići dolazi skupina glumaca iz Centra za kulturu koji će izvesti predstavu „Ifigenija“ u 19:30 sati. U ovoj predstavi će se prikazati turbulentno vrijeme u kome živimo i koje stvara turbulentne odnose, turbulentne obitelji te je natrpano instant rješenjima.

Dani 5. Međunarodnog kazališta u Žepču završit će predstavom „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ Lutkarskog kazališta iz Mostara 29.05.2018. Ova predstava će početi u 13:00 sati.