Načelnik Mato Zovko: Općina Žepče neće proglasiti stanje prirodne nesreće

Mato Zovko_o_nepogodi_u_opcini_Zepce

Općina Žepče neće proglasiti stanje elementarne nepogode odnosno prirodne nesreće na dijelu općine koji je nastradao u poplavama i klizištima, rekao je u razgovoru za Radiopostaju Žepče načelnik Mato Zovko.

Iako su obilne padaline u ponedjeljak prouzročile brojna oštećenja na infrastrukturi i kućanstvima, osobito u mjesnim zajednicama Ljubatovići, Lug-Brankovići i Čusto Brdo gdje se izlila rijeka Liješnica, načelnik Zovko smatra da štete nisu toliko velike da je potrebno službeno proglasiti posebno stanje i mjere.

Inače, Općina Žepče je svojoj internet stranici priopćila da su nakon obilaska terena sva pogođena mjesta evidentirana i da će biti sanirana u narednom periodu, sukladno procjenama i prioritetima. Strojevi i mehanizacija su već na terenu gdje rade na ponovnoj uspostavi prekinutih cestovnih komunikacija na dijelu općine koji je najviše nastradao. Načelnik Zovko ističe da je najveća tragedija ove nepogode tragično izgbljeni mladi život, te je jučer posjetio Begov Han i obiteljsku kuću nestalog šestogodišnjeg dječaka Ibrahim Mešeljevića, koji je nesretnim slučajem upao u nabujali potok i za kojim se traga već četvrti dan.

Za Radiopostaju Žepče načelnik Zovko je govorio o trenutnom stanju na području općine, tragično izgubljenom mladom životu, o materijalnim štetama i njihovoj sanaciji, problemu poplavljenog podvožnjaka, o tome je li sustav prevencije i upozoravanja građana zakazao, te zašto neće biti proglašeno prirodne nesreće, kao što je to učinila Općina Maglaj.

postaja.ba / Davor Šupuković

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/mato-zovko-nacelnik-opcine-zepce-o-nedavnim-polavama{/soundcloud}