CZ Općine Žepče objavila informaciju o nepogodi i poplavama

Slubena informacija_CZ_Opcine_Zepce“Zbog obilnih padalina u ponedjeljak, 13.svibnja 2019. godine, na području općine Žepče došlo je do izlijevanja potoka uz regionalne i magistralnu cestu, te do izlijevanja lokalnih rijeka”, kaže se na početku službene informacije o stanju na žepačkom području koju je danas objavila Civilna zaštita Općine Žepče, a koju vam prenosimo u cijelosti.

Služba za CZ Općine Žepče je sukladno izrađenoj planskoj dokumentaciji: Procjena ugroženosti od prirodnih i drugih nesreća i plan zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća za područje općine Žepče pripremila strategiju djelovanju u slučaju nepogoda i sazvala prvi radni sastanak članova općinskog stožera za krizne situacije kao priprema za najavljene obilne količine padavina, koji je održan 10.svibnja 2019. godine (petak).

Na sastanku je dogovorena nabavka potrebne količine vreća, osiguranje pijeska, i drugi materijali za sprječavanje i ublažavanje šteta. Kontaktirana su poduzeća, te je dogovoreno stanje pripravnosti kako bi se što brže pristupilo sanaciji u slučaju izlijevanja rijeka.

Uslijed obilnih padavina, jučer, 14.svibnja 2019. održan je drugi sastanak članova općinskog stožera, kojemu su kao stalni članovi prisustvovali i predstavnici PU Žepče, komunalnog poduzeća Žepče i Doma zdravlja Žepče. Na sastanku je dogovorena intenzivna suradnja i koordinacija svih članova stožera. Predstavnici stožera su obišli teren i kritična mjesta na području naše općine. Gdje god je bilo moguće poslani su strojevi kako bi se sanirala pogođena područja i osigurala prohodnost puteva. Vodene bujice su sanirane, većih klizišta nije bilo.

Služba za civilnu zaštitu Općine Žepče poziva predstavnike mjesnih zajednica, kao i sve građane na području naše općine da preventivno, radi zaštite zdravlja i života ljudi, te materijalnih i kulturnih dobara, poduzmu preventivne mjere zaštite i spašavanja od poplava, te da pomognu u čišćenju javnih površina, osobito propusta i kanala uz prometnice, kako bi se osigurala prohodnost putnih pravaca, stoji na kraju informacije koju je danas objavila Civilna zaštita Općine Žepče.