U Novom Šeheru održana II. Multietnička smotra folklora

smotra4Proteklog je vikenda u Novom Šeheru održana  II. Multietnička smotra folklora „Šehersko kolo“ u organizaciji UG „Cicmanka“ Novi Šeher i HKUD „Gromovnik“ Novi Šeher pod pokroviteljstvom općine Maglaj.

Posjetitelji su uživali u dvosatnom programu bošnjačkih, hrvatskih i srpskih KUD-ova. Uz domaćine UG “Cicmanka“ i HKUD “Gromovnik“ iz Novog Šehera nastupili su: KUD „Miloš Kupres“ Kožuhe, KUD „Gajret“ Sarajevo, KUD „Napredak“ Bušletić-Donja Grapska, KUD „Krivaja“ Zavidovići i gosti iz Hrvatske KUD „Ivan Kapistran Adamović“ Čepin kod Osijeka.

{gallery}zepce/20190506_smotrafolklora{/gallery}

Uz pozdravne govore organizatora, nazočne je pozdravio i načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić koji je posjetiteljima poželio dobrodošlicu te pohvalio ovogodišnju organizaciju. Na ovoj smotri folklora mogle su se čuti različite glazbene izvedbe na tamburi, šargiji, harmoniki, dairama i sazovama, a izvođači programa formirali su i veliko Šehersko kolo koje je izazvalo posebno oduševljenje kod publike.

“Pored očuvanja hrvatske, bošnjačke i srpske tradicije, ova Smotra snažno doprinosi i izgradnji međunacionalnog povjerenja. Sudeći po oduševljenoj publici, koji su kroz ovu različitost prepoznali samo ljepotu i bogatstvo, u tome se i uspjelo”, kazao je Marinko Kelavić jedan od organizatora smotre.