Uručena rješenja za braniteljske stipendije studentima u Žepču

Stipendije braniteljske_2019_1Danas je u Žepču upriličeno uručenje rješenja za 239 studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Ministarstva za braniteljska pitanja Zeničko-dobojskog kantona u akademskoj 2018/19 godini.

Svečanom potpisivanju rješenja koje je održano u dvorani Doma kulture žepče nazočio je i županijski Ministar za braniteljska pitanja Fahrudin Čolaković. Općinski načelnik Mato Zovko uputio je čestitke i pohvale studentima te se zahvalio se Vladi Zeničko-dobojske županije i ministru Čolakoviću na svim sredstvima koje se izdvajaju za stipendiranje studenata, kao za na sredstvima za stambeno zbrinjavanje braniteljske populacije.

Braniteljske stipendije_2019_3

Ministar Čolaković je u svome obraćanju nazočnima istaknuo kako za ove stipendije studenti trebaju zahvaliti roditeljima koji su ih svojom žrtvom za ovu zemlju zaslužili, a studentima je poručio kako je na njima da svojim znanjem i zalaganjem doprinose boljitku i Općine Žepče i Zeničko-dobojske županije i Bosne i Hercegovine. Naglasio je kako se iz godine u godinu povećava broj stipendista ali ovo je prva godina u kojoj su svi studenti, koji su ostvarili propisane uvjete dobili stipendiju.