Potpisani ugovori za 11 projekata u okviru programa Omladinska banka

Omladinska banka_2019Jučer su u Žepču potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava za 11 projekata u okviru programa podrške idejama i inicijativama mladih pod jedinstvenim nazivom Omladinska banka a koji provodi fondacija Mozaik.

Neformalne skupine mladih će tako na području općine Žepče tijekom 2019. godine realizirati projekte Mala škola muziciranja, Škola sporta “Begov Han”, Recimo NE predrasudama, Minionsi u akciji, Znanstveni kamp Baltazar, Be free without WIFI, Ekološka, Street Culture Fest 2019, Street Workout Park Zdravo tijelo zdrava psiha, Rekonstrukcija ljetne pozornice, Likovna kolonija Ismet Čahtarević, a ukupna vrijednost svih 11 projekata prema potpisanim ugovorima je 26.833,00 KM.

Prilikom današnjeg potpisivanja, općinski načelnik Mato Zovko je istaknuo da se projekt Omladinske banke Žepče nastavlja i u narednom periodu budući da se na ovaj način financira javni interes i to u uglavnom u sferi školstva, obrazovanja i kulture. Potpisivanju ugovora su nazočili i projektna menadžerica Fondacije Mozaik Armela Ramić i predstavnici Omladinske banke Žepče.

{gallery}zepce/20192404_omladinska_banka{/gallery}

Fondacija Mozaik već godinama s preko 30 partnerskih općina, među kojima je i Žepče, provodi program “Omladinske banke BiH” koji ima za cilj povećati sudjelovanje mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama putem dodjele bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih skupina mladih.