Tradicionalni Dan školskog sporta u Žepču okupio 470 učenika

dani sporta_12Danas se u u KŠC-u „Don Bosco“ Žepče održava 12. sportska manifestacija „Dan školskog sporta“ u kojoj sudjeluje oko 470 učenika i učenica iz sedam osnovnih i srednjih škola s područja općine Žepče te jedna iz Usore.

12. Dane sporta prigodnim govorom otvorio je Ilija Barešić, pomoćnik načelnika općine Žepče za opću upravu i društvene djelatnosti, a dobrodošlicu sudionicima je poželio ravnatelj KŠC-a don Milan Ivančević. Nakon završetka natjecanja u šest sportova u muškoj i ženskoj konkurenciji: nogomet, košarka, odbojka, rukomet, stolni tenis i šah, najbolji pojedinci i ekipe bit će nagrađeni priznanjima i pokalima, a također će osigurati sudjelovanje na kantonalnim i federalnim natjecanjima.
Kao i prošle godine u okviru Dana školskog sporta sudjeluju učenici osnovnih škola „Žepče“, „Fra Grga Martić“ Ozimica, „Begov Han“ i „Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje, te učenici srednjih škola SMŠ „Žepče“, KŠC „Don Bosco“ i Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče, kao i učenici Osnovne škole „Ivan fra Frano Jukić“ iz Usore. Organizator ove tradicionalne sportske manifestacije, koja je uz žepački kros najbrojnije natjecanje učenika u sportskim aktivnostima, je Udruga tjelesne i zdravstvene kulture općine Žepče.

{gallery}zepce/20190411_12danskolskogsporta{/gallery}