FOTO: U Žepču obilježena 27. obljetnica HVO-a

DSC 8694Svetom misom zadušnicom za sve poginule i umrle branitelje, danas je u Žepču započelo obilježavanje 27. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane.

Nakon mise u crkvi Sv. Ante Padovanskog i postroja zastava, pripadnici Oružanih snaga BiH predvodili su mimohod do Središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima, gdje su brojna izaslanstva i članovi obitelji poginulih i umrlih položili vijence i zapalili svijeće.

{gallery}zepce/20190804_1_hvo_zepce{/gallery}

Nakon kratke molitve, obilježavanje je nastavljeno druženjem sudionika u Gradskoj kavani Doma kulture Žepče gdje je u ime organizatora sve nazočne pozdravio Josip Trogrlić, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga HVO Žepče. U kratkom obraćanju, on je istaknuo da branitelji koje su položili svoje živote u obrani svojih domova nikada ne smiju biti zaboravljeni.

Prigodni govor povodom današnje obljetnice održao je i umirovljeni brigadir HVO-a Božidar Tomić, posebno istaknuvši ulogu zapovjednika 111. XP brigade, pokojnog generala Ive Lozančića. Današnje obilježavanje utemeljenja HVO-a u Žepču je ujedno i središnje za Zeničko-dobojsku županiju, te su u njemu sudjelovala i izaslanstva iz Usore, Vareša i drugih mjesta u Županiji kao i brojni građani Žepča.

{gallery}zepce/20190804_2_hvo_zepce{/gallery}

Foto: Ivan Ćurić