AUDIO I FOTO: Premijerno uprizorenje “Muke” u Novom Šeheru

P90329-184815Sinoć je u crkvi svetog Ilije Proroka u Novom Šeheru izvedeno kazališno uprizorenje “Muke Gospodina Isusa Krista” u režiji Ante Nadomira Tadića Šutre i izvedbi amaterske glumačke skupine župe Svetog Ante iz Knina.

U predstavi u tri čina gledatelji su imali priliku vidjeti uvjerljive izvedbe posljednje večere, Kristova molitve u Getsemanskom vrtu, njegovo uhićenje i muku, Judino kajanje i Petrova zatajenja, te sud pred i Pilatom i smrt Kristova na križu.

{gallery}zepce/20193003_foto_kazalisna_predstava_muke{/gallery}

{gallery}zepce/20193003_foto_kazalisna_predstava_muke2{/gallery}

O nastanku predstave i dojmovima nakon 109 uprizorenja koja su odigrali širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine govorili su njen idejni tvorac i stalni sudionik, fra Ivan Lukač, te glumci amateri, župljani župe Svetog Ante iz Knina. U reportaži o uprizorenju “Muke Gospodina Isusa Krista” izvedenom sinoć Novom Šeheru svoje dojmove su iznijeli i Župnik župe Svetog Ilije Proroka fra Josip Tomas, te jedna od gledateljica. Tekst za izvedbu je preuredio književnik i glazbenik Ante Nadomir Tadić Šutra, ujedno i redatelj predstave, koji je također dao svoju izjavu za radiopostaju Žepče, naglasivši da se ovo uprizorenje izvodi po prvi puta na našem područja koje i on osobno posjećuje prvi put.

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/reporta-a-s-izvedbe-kazali-nog{/soundcloud}