Održana 23. sjednica Općinskog vijeća Žepče

23 sjednica_ov_zepceDanas je održana 23. sjednica Općinskog vijeća Žepče u dvorani OV u Domu kulture.

Nakon što je usvojen izvod zapisnika s prošle sjednice krenulo se s dnevnim redom današnje, a 14 točaka dnevnog reda na kraju je i usvojeno. Između ostalih točaka usvojno je Izvješće o realizaciji godišnjeg plana rada općinske uprave Žepče za godinu 2018. godinu, zatim Izvješće o radu Općinskog pravobraniteljstva Žepče za 2017. i 2018. godinu.

Program razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća općine Žepče za period od 2018. – 2023. godine je također usvojen kao i Izvješće o radu LEF-a za 2018. godinu i Izvješće o ostvarenju Godišnjeg plana implementacije integrirane strategije razvoja općine Žepče 2018.-2027.

Sljedeća točka dnevnog reda koja je usvojena je Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene m2 korisne stambene površine na području općine Žepče, a ona iznosi 650 KM.

Na početku sjednice vijećnik Goran Jurić je uputio Inicijativu za rješavanje problema na cestovnom pravcu u Bistrici između škole i trgovine, na regionalnoj cesti između Žepča i Zavidovića, na kojem je učestalo kretanje vozila višim od ograničenja, a koje predstavlja potencijanu životnu i svakodnevnu opasnost po djecu u blizini škole ali i za lokalno stanovništvo. Inicijativa je podržana i ići dalje na razmatranje.

Na kraju sjednice predsjedavajući OV Žepče je uputio čestitke povodom Dana neovisnosti koji se obilježava u petak.

{soundcloud}

https://soundcloud.com/rpz_no1/predsjednik-ov-zepce-muhamed-jusufovic-govori-o-23-sjednici-ov{/soundcloud}