Mehmed Bradarić prikupio potpise zastupnika

Mehmed Bradaric_mandatarPrema pisanju internet portala klix.ba, kandidat SDP-a Mehmed Bradarić je već prikupio potpise većine u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona te bi uskoro trebao biti imenovan za premijera ovog kantona.

U razgovoru za ovaj portal, Bradarić je kazao kako je trenutačna situacija u formiranju vlade kantona “vruće-hladno”, odnosno dogovori koji se postignu danas, već sutra mogu biti nevažeći. Iako su, prema njegovim riječima, pojedini mediji pisali da nije dobio potrebne potpise za suglasnost da bude imenovan mandatarom, to je demantirao.

“Dobio sam potpise poslanika i suglasnost da budem mandatar vlade Zeničko-dobojskog kantona. Optimalan termin, koji smo sami sebi zadali za formiranje vlade je 31. siječanj, a hoćemo li to ispoštovati ili ne, ne znamo. Sada nam slijedi razgovor o raspodjeli ministarstava”, kazao je Bradarić.

Pojasnio je kako još uvijek ne postoje službene odluke o raspodjeli ministarstava te da se o tome tek razgovara. Do 23. siječnja Bradarić će predsjedavajućem Skupštine ZDK dostaviti sve potpise zastupnika koji su dali svoju suglasnost za njegovo imenovanje na mjesto mandatara Vlade ZDK, a do 31. siječnja trebala bi biti dogovorena i raspodjela ministarstava kada bi i zvanično bila formirana Vlada ZDK, piše internet portal klix.ba.