Sniježne padaline i temperaturni minusi se nastavljaju i za vikend

kamion snijegNajniža temperatura zraka izmjerena jutros u 07:00 sati u BiH bila je na Bjelašnici -18 stunjeva, a najviša u Neumu 1 Celzijev stupanj dok je u Žepču iznosila -4 stupnja, pa je za najveći dio Republike Srpske i Federacije BiH danas na snazi žuti meteoalarm, i to uglavnom zbog temperature zraka koji će tijekom cijelog dana biti ispod nule, dok je za područje Višegrada i Livna izdat narandžasti meteoalarm.

Na području Banjaluke, Foče, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Prijedora temperatura zraka bit će ispod nula stupnjeva Celzijevih zbog čega je za ova područja na snazi žuti meteoalarm, a na području Mostara prognozirani su i udari vjetra sjevernog smjera brzine između 40 i 60 kilometara na sat.

Žuti meteoalarm izdat je i za područje Trebinja gdje se očekuje mjestimično pojačan vjetar sa udarima većim od 40 kilometara na sat, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Zbog snijega otežano prometovanje u cijeloj BiH, pa se vozači mole za dodatni oprez tijekom vožnje.

Što se tiče Hrvatske Državni hidrometeorološki zavod RH je izdao i crveni meteoalarm danas za većinu obale zbog izrazito jakog vjetra/bure, a crveno upozorenje ostaje na snazi i za sutra i to za sjevernu, srednju i Južnu Dalmaciju, prenosi Hina.

Više padalina u Bosni sutra, u subotu 5. siječnja 2019., bit će u drugoj polovici dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. Na cijelom sjeveru zemlje prolazno može padati i kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, a najviša dnevna većinom između -6 i -1°C.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Temperatura zraka većinom će biti između -5 i 0°C.